Lavrov vastas Paetile: Eston Kohver võeti kinni Venemaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Eesti välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa välisminister  Sergei Lavrov kordas esmaspäeval välisminister Urmas Paetile Venemaa ametlikku seisukohta, et Vene võimud pidasid kaitsepolitseinik Eston Kohvri kinni Venemaa territooriumil, mitte Eestis.

Lavrovi suulise vastuse edastas Paetile Venemaa suursaadik Eestis Juri Merzljakov, teatas Venemaa saatkond BNSile.

«Ebameeldiv intsident Vene-Eesti piiril, mil Vene territooriumil tõkestati Eesti eriteenistuse poolt läbiviidavat agentuurioperatsiooni ja peeti kinni tema kaadritöötaja Eston Kohver, ei saa arusaadavalt jätta meis muret tekitamata. Arvestades Kohvrile esitatud süüdistuste tõsidust, teatame, et see juhtum on Venemaal kõige detailsema uurimise all,» vahendas Merzljakov Paetile Venemaa välisministri vastust.

Lavrovi sõnul käib uurimine Venemaa seaduste järgi ja selle käigus järgitakse kõiki kriminaalprotsessi norme ning rahvusvahelise õiguse aspekte. Samuti järgitakse kõiki kinni peetud Eesti kodaniku õigusi.

Venemaa välisminister kinnitas oma vastuses, et Venemaa juurdlus- ja kohtuorganid soovivad jõuda maksimaalselt objektiivse ja õiglasele otsuseni. «Tulemustest informeerime Eesti poolt,» lisas Sergei Lavrov.

Venemaa saatkond rõhutas BNSile edastatud teates, et Merzljakovi ja Paeti kohtumine Eesti Välisministeeriumis toimus Vene poole algatusel, mitte Eesti Välisministeeriumi nõudmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles