Pevkur: piirisihi puhastamisel võivad takistuseks saada eraomanikud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti piir.
Eesti piir. Foto: Marko Saarm

Eesti-Vene piiri ajutise kontrolljoone korrastamisel võib takistuseks saada see, et 25-30 protsenti piiriäärsetest maadest kuulub eraomanikele. 

Valitsus andis tänase otsusega ülesande korraldada siseministeeriumil Eesti-Vene kagupiiri korrastamine.

«Tööd on aktiivselt käima läinud ja loodetavasti saame juba kevadel rääkida sellest, et väga suur osa piirisihist on puhas,» ütles siseminister Hanno Pevkur valitsuse pressikonverentsil.

«Otsus jaguneb kolme ossa: esimesega antakse RMKle ülesanne piirisiht puhastada. Teine annab ülesande PPAle ja maa-ametile kõik maaküsimused lahendada, maakatastri tunnused, katastriüksuste märgistamine jne. Kolmas on volitusnorm siseministrile, et lisatööd kokku leppida osapooltega ja minna edasi,» selgitas Pevkur, et peale sihi puhastamist tuleb tegelema hakata piiri täpsema märgistamisega.

«Piirisihi puhastamine ei ole ainult see, et sealt käiakse harvesteriga üle. Järgnevad tööd on truupide rajamine, sest seal on soist ala palju, samuti on Piusa jõele kohati tekkinud kopratamme. Tööde nimekiri on pikk, PPA on kõik detailideni kirja pannud.»

Pevkuri sõnul võib piirijoone puhastamisel takistuseks saada see, et piirijoonega külgnevatest kinnistutest on ca 25-30 protsenti eraomanike käes. «Nendega on vaja hakata läbirääkimisi pidama, kas nad puhastavad ise riigikaitsemaa, mis on 10 meetrit piiri kontrolljoonest, või lubavad RMK oma territooriumile. Igal juhul hakkame riigimaadest pihta, sealt liigume edasi,» lausus siseminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles