Tasuta õigusabi käisid eelkõige küsimas pigem vanemad naised

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta õigusabi Tallinna kohtumajas.
Tasuta õigusabi Tallinna kohtumajas. Foto: Liis Treimann / Postimees

Sel nädalal on õigusemõistmise nädal ja seetõttu annavad Õigusteenuste Büroo juristid kohtumajades tasuta abi, mida tulid Tallinnas küsima peamiselt eakamad naised.

Tallinna Tartu maantee kohtumajja tulid inimesed juba esmaspäeval kohale, kuigi õigusnõustamist sai vaid täna nelja tunni jooksul. Kohtumaja töötaja, kes palus oma nime mitte avaldada, ütles Postimehele, et juba pool tundi varem oli juristi ukse taga pikk järjekord.

Eestis on õigusabi hinnad kõrged ning paljudele kättesaamatud. Riigikohtu esimees Priit Pikamäe ütles Postimehele esmaspäeval, et isegi riigilt õigusabi saades tuleb tagantjärele hüvitada kulud.

Seetõttu pole suur huvi ka üllatav. Peamiselt soovisid abi vanemad naised. Iga inimesega jõudis jurist tegeleda veerand kuni pool tundi.

Tasuta õigusnõu andmine kohtumajades toimub sel sügisel juba teist korda. Eelmise aasta oktoobris toimusid nõustamised viies kohtumajas. Muul ajal saab tasuta õigusnõu silmast-silma nõustamise käigus Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Rakveres, Paides ning internetis Jurist aitab veebilehel. Samalt veebilehelt leiab infot ka õigusnõustamise kohta. Lisainfot saab vaadata ka Õigusteenuste Büroo veebilehelt.

Esmaspäevast reedeni tähistatav õigusemõistmise nädalal räägitakse kohtumõistmise käekäigust, kuulutatakse välja õigusteemaliste õpilastööde konkurss, jagatakse tasuta õigusnõu ja peetakse maha iga-aastane õigusteadlaste konverents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles