Medvedev ja Sarkozy arutasid Gruusia küsimust

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja Venemaa riigipea Dmitri Medvedev.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja Venemaa riigipea Dmitri Medvedev. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev ütles telefonivestluses Euroopa Liidu eesistujamaa Prantsusmaa presidendile Nicolas Sarkozyle, et Gruusia väeüksused peavad täitma relvarahulepingut.


Kremli teate kohaselt kestis Medvedevi ja Sarkozy telefonivestlus enam kui tund aega, vahendas Reuters.

«Venemaa rõhutas vajadust, et Thbilisi täidaks Medvedev-Sarkozy rahukava neljandat punkti, mille kohaselt peavad Gruusia väeüksused naasma nende kodubaasidesse,» seisis Venemaa avalduses.

«(Medvedev ja Sarkozy) arutasid ka lisakokkuleppeid, mis võiksid tulevikus kindlustada Lõuna-Osseetia ja Abhaasia piiri lähedal asuvate alade ohutuse.»

Prantsusmaa kinnitusel rõhutas Sarkozy vajadust vähendada konfliktipiirkonnas pingeid ja kindlustada, et osapooled täidaksid relvarahuplaani kõiki punkte.

«President Sarkozy kordas Euroopa Liidu seisukohta ja muret Venemaa otsuse üle tunnustada Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust,» ütles Prantsusmaa esindaja, kelle kinnitusel arutati ka põgenikeprobleemi ja täiendavate julgeolekumeetmete küsimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles