Idapiiri valvurid saavad 200 000 euro eest Waltheri püstoleid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Waltheri püstolid Saksamaal Nürnbergi relvamessil.
Waltheri püstolid Saksamaal Nürnbergi relvamessil. Foto: AFP / Scanpix

Siseministeerium vahetab idapiiril teenivatel piirivalvuritel kiirkorras välja nende kasutuses olevad nõukogudeaegsed teenistusrelvad ja ostab neile veel tänavu 200 000 euro eest uued Waltheri püstolid.

Valitsus kiitis täna heaks ja saatis riigikogule arutamiseks 2014. aasta riigieelarve muutmise eelnõu. Siseministeerium saab eelnõu järgi erivarustuse soetamiseks 200 000 eurot.

Siseministeeriumi pressiesindaja Mihkel Loide ütles Postimehele, et väljavahetamisele läheb üle 300 idapiiri pidamist tagava piirivalvuri PM-marki nõukogudeaegset teenistusrelva, mille asemele nad saavad uued Waltheri püstolid.

«Selline rahaeraldus õnnestus teha seetõttu, et osadele kuludele, näiteks ennetusprojektidele, saadi rahaline kate Euroopa Liidu vahenditest ning esialgselt sinna plaanitud ministeeriumi raha on võimalik eelarves ümber suunata,» märkis Loide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles