Ansip: kõik punktid on läbiräägitavad

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip..
Peaminister Andrus Ansip.. Foto: Toomas Huik.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul saab pidada läbirääkimisi kõigi punktide üle, mis sisaldusid eilses Reformierakonna avalduses riigi majandusolukorra parandamise kohta.


«Küllap kõik punktid on läbiräägitavad,» ütles peaminister valitsuse pressikonverentsil.

«Midagi põhimõtteliselt uut meie eile sõnastatud ettepanekutes ei ole. Tõele au andes oleme kõigi nende punktide üle pidanud läbirääkimisi aprillikuust saadik.»

Ta ütles, et on kogu aeg pooldanud avalikku arutelu taoliste oluliste punktide üle ja talle on arusaamatu, miks pole taolisi ettepanekuid varem kokku koondatud ja avalikustatud.

Reformierakond esitas eile 17 punktist koosneva avalduse selle kohta, kuidas riigi majandusolukorda parandada.

Mitmete tingimuste täitmisel nõustub erakond kavaga peatada aastaks tulumaksu üheprotsendine alandamine ja tulumaksuvaba miinimumi järjekordne tõstmine.

Tema võimuliidupartner Isamaa ja Res Publica Liit teatas selle peale, et sisuliselt on tegu uue koalitsioonilepingu kavandiga.

Ansip märkis samal pressikonverentsil majanduse olukorda kommenteerides veel, et riik kogub reserve just sellekset neid kehvematel aegadel käiku lasta.

«Reserve ei kogu me selleks, et neid viimsepäeva laupäeval põlema panna. Reserve kogutakse headel aegadel selleks, et neid kasutada mitte nii headel aegadel.»

Ta ütles, et on veendunud, et praegu pole aeg nende reservide kasutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles