Obama visiit läks riigile maksma pea 1,4 miljonit eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obama pidas Tallinnas olles kõne Solarise kontserdimajas.
Obama pidas Tallinnas olles kõne Solarise kontserdimajas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Siseministeeriumi andmetel läks Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama septembri alguses toimunud ja rangeid turvameetmeid nõudnud visiit riigiasutustele maksma pea 1,4 miljonit eurot.

Siseministeeriumi arvutuste kohaselt kulus visiidile kokku 1 392 634 eurot, millest 671 408 eurot moodustasid personalikulud ja 52 800 eurot investeeringud. Valdava osa lisakuludest moodustasid politsei- ja piirivalveameti personali- ja majandamiskulud, teatas ministeeriumi pressiesindaja. USA presidendi visiidil tagas turvalisust umbes 1500 politsei- ja piirivalveametnikku.

Visiit nõudis kulutusi ka asutustelt ja organisatsioonidelt, kes siseministeeriumi valitsemisalasse ei kuulu. Need moodustasid kõigist kuludest vaid veidi rohkem kui kümnendiku ehk 162 073 eurot.

Enamiku kulude katmiseks taotleb siseministeerium raha valitsuse reservist. Kokku taotletakse lisarahastust 1 230 840 euro ulatuses. «Osa kulusid tasusid asutused ise oma eelarvest, seepärast on taotletav summa väiksem kui kulud kokku,» selgitas ministeeriumi pressiesindaja.

USA president oli Tallinnas visiidil 3. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles