Kihutanud roolijoodik sai 15 päeva aresti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluspolitsei.
Liikluspolitsei. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna mõisteti eile Lüganuse vallas tabatud kiirust ületanud roolijoodikule karistuseks 15 päeva aresti, teatas politsei.

Teisipäeval tabasid Ida prefektuuri politseinikud autojuhi, kes oli roolis alkoholijoobes ja ületas piirkiirust. Täna toimunud kohtuistungil määrati mehele karistuseks 15-päevane arest ning ta juhtimisõigus peatati neljaks kuuks.

Eile, 3. augusti pärastlõunal märkasid Ida prefektuuri liikluspolitseinikud Lüganuse vallas Tallinna-Narva maantee 146. kilomeetril kihutavat sõiduautot Mercedes-Benz. Sõiduauto kiiruseks mõõdeti 130 km/h alas, kus lubatud suurim piirkiirus on 90 km/h. Kontrollimisel tuvastati autoroolis olnud 52-aastasel Aarel alkoholijoove.

Politsei teatel põhjendas Aare oma purjusolekut kuumade ilmadega. Mehe enda sõnul on ilmad nii kuumad, et vett pole mõtet juua, vaid ainult alkoholi.

Täna toimus Viru Maakohtu Kohtla-Järve kohtumajas kohtuistung, kus politsei kohtuväline menetleja taotles Aarele aresti. Kohus rahuldas politsei taotluse ja määras mehele karistuseks 15 päeva aresti ja peatas juhtimisõiguse neljaks kuuks.

«Kuna Aaret oli eelnevalt samalaadse õigusrikkumise eest kriminaalkorras karistatud, siis aresti taotlemine oli vältimatu. Korduvalt seadustest üleastumisele peab järgnema karm karistus,» ütles Ida prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Ottokar.

Ta lisas, et on kahetsusväärne, kuidas mõni inimene ei saa oma rumalatest tegudest aru  – alkoholijoobes autojuhtimise tagajärjel võivad surma saada süütud inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles