Pevkur: ameeriklaste kogemused Mehhiko piiri valvamisel tulevad meile kasuks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur Eesti kagupiiri külastades.
Siseminister Hanno Pevkur Eesti kagupiiri külastades. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Ameeriklaste kogemused Mehhiko piiri valvamisel võiks tulla Eestile idapiiri valvamisel kasuks, arvas USAs visiidil viibiv siseminister Hanno Pevkur.

Pevkur rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et üks konkreetsem asi, millest ta FBI esindajatega rääkis, on eriüksuste väljaõpe, mis on ministri sõnul Ameerika Ühendriikides väga tugev, vahendas ERR Uudised.

«Teatavasti me oleme moodustamas piirivalve eriüksust kiirreageerimisteks ja see koostöö Ameerika ühendriikidega selles vallas kindlasti on väga vajalik,» märkis siseminister.

Ehkki detailidest on veel vara rääkida, kinnitas Pevkur, et nii Föderaalse uurimisbüroo kui ka justiitsministeeriumi juhid kinnitasid talle, et USA on valmis pakkuma Eestile abi meie sisejulgeoleku tagamiseks. «Ameeriklaste huvi Eesti piiriturvalisuse ja Eesti piiril toimuva kohta on ka kõrgendatud, kuna Eesti on ka NATO välispiiri hoidja,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles