Eesti eksperdid jagavad USAs Eesti küberturvalisuse kogemusi

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
An employee sits at his desk in French telecoms group Orange's "Orange Labs", which hosts Orange's Cyber Security Operations Center, in Cesson-Sevigne, near Rennes, western France, on February 7, 2014. French Defence Minister Jean-Yves Le Drian visited the site along with Orange's CEO Stephane Richard on February 7, 2014, after he earlier presented in Cesson-Sevigne the "Defense Cyber 2014-2016" pact. AFP PHOTO / THOMAS BREGARDIS
An employee sits at his desk in French telecoms group Orange's "Orange Labs", which hosts Orange's Cyber Security Operations Center, in Cesson-Sevigne, near Rennes, western France, on February 7, 2014. French Defence Minister Jean-Yves Le Drian visited the site along with Orange's CEO Stephane Richard on February 7, 2014, after he earlier presented in Cesson-Sevigne the "Defense Cyber 2014-2016" pact. AFP PHOTO / THOMAS BREGARDIS Foto: THOMAS BREGARDIS/AFP

Eesti küberturvalisuse eksperdid räägivad Washingtonis Põhja- ja Lõuna Ameerika riikide esindajatele Eesti kogemusest küberturvalisuse riskide juhtimises.

Algaval nädalal tutvustavad Ameerika Riikide Ühenduse (OAS) kutsel USAs viibivad Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) küberturvalisuse eksperdid Põhja- ja Lõuna Ameerika riikidele kogemusi küberjulgeoleku strateegiate ja küberintsidentide lahendamise meeskondade ülesehitamisel. Lisaks eestlastele kõnelevad seminaril ka USA, Kanada, Ühendkuningriigi, Hollandi, Hispaania, Korea ja Iisraeli eksperdid, vahendas RIA rahvusvaheliste suhete juht Liina Areng.

Washingtonis viiakse koostöös George Washingtoni Ülikooli ja Johns Hopkinsi Ülikooliga läbi seminar, mille käigus antakse ülevaade Eesti kogemusest küberturvalisuse riskide juhtimises, -kriisihalduses ja kriitilise informatsiooni taristu kaitsmises ning tutvustatakse uut küberjulgeoleku strateegiat.

Visiidi raames toimuvad ka kahepoolsed kohtumised RIA partnerasutustega, mille käigus arutatakse Eesti ja USA koostööd küberturvalisuse arendamisel.

Delegatsiooni juhtiva RIA peadirektori asetäitja Toomas Vaksi sõnul on visiit väga oluline võimalus Eesti viimase aja arengute tutvustamiseks meie partneritele, kuna küberruumi turvalisuse tagamiseks on vajalik riikidevaheline tihe ning usalduslik koostöö.

Kriitilise taristu järjest süvenev sõltuvus infotehnoloogiast on Vaksi hinnangul tekitanud terve hulga piiriüleseid riske, mille maandamine pole ilma rahvusvahelise koostööta isegi võimalik.

«Ameerika Ühendriigid on Eesti jaoks julgeoleku tagamisel väga oluline partner. Meil on väga hea meel, et maailma juhtiva infotehnoloogia arendajana tunneb USA huvi meie kogemuste vastu küberturvalisuse tagamisel ja meil on võimalik oma kogemusi jagades panustada ka selle regiooni küberturvalisuse arendamisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles