Ligi nimetas Ossinovskit sisserändaja pojaks roosast erakonnast

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile riigikogule tuleva aasta riigieelarvet tutvustanud ning õhtul ETV saates «Foorum» osalenud rahandusminister Jürgen Ligi jagab oma muljeid Facebooki lehel taaskord talle omase teravusega. Muu hulgas nimetab Ligi haridusminister Jevgeni Ossinovskit oma kommentaaris «sisserändaja pojaks roosast erakonnast».

«Milline raiskamine on veeta õhtu «Foorumis» kuulates võõraid kinnismõtteid - kokku neli tükki kolmelt autorilt saate teemast ja aastaarvust sõltumata. Eelarve on hulga inimeste tohutu hingega töö, tulemus on iga kord erinev, aga ühe tunniga võib selle kõik olematuks vaikida eksalteeritud vadaga tasuta koolitoidust, kolme aasta tagusest maksumäära alandamisest, väljarändest ja otsustest, milles kriitikud ise on kõigi nelja jalaga osalenud,» kirjutab Ligi oma postituses.

Tema teise postituse all «Foorumi» saatest kommenteerib keegi, et Jevgeni Ossinovski (Sotsiaaldemokraatlik erakond) ülesastumine jättis hea mulje, sest see näis tasakaalukas.   

«Ossinovski «tasakaalukus» pole muud kui juurtetus ja teadmatus,» vastas rahandusminister kommentaarile.  «Mees arvab, et ajalugu algas temast ja kõigis teemades järgib sama inetut klišeed, et eelmine valitsus nii ja naa ja nüüd tuli tema. Ajades totaalselt segi seaduspära ja riigi süü. Seekord näiteks emigratsiooni ja ajaloolise pärandi seoses. Just see ignorants küsimuses, kust me alustasime, on noorte äramineku suurim stiimul. Minister peaks rääkima, et tasub kannatada ja pingutada, meil läheb aina paremini (Soomel ju mitte), tema ütleb, et nõukogude võimu ei tohi süüdistada, tema ajab asja korda. Tema, sisserändaja poeg roosast erakonnast peaks olema üliettevaatlik, aga ta ei teagi vaadata,» jätkab rahandusminister oma kommentaaris.

Seepeale palub riigikogu liige (IRL) Tõnis Palts tal lahti seletada, mida tähendab, et «sisserändaja poeg roosast erakonnast peaks olema üliettevaatlik, aga ta ei teagi vaadata.»

«Jevgeni lubas endale positsiooni, et nõukogude võimu ei sobi süüdistada. Mina võin näidata ka numbritega, et just nõukoguse võimust tulemine on meie mahajäämuse põhjus väga kiirele arengule vaatamata,» põhjendas Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles