Ossinovski aasta alguses Ligist: Napoleoni kompleksis vaevlev teismeline tatikas

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile lahvatanud Jürgen Ligi ja Jevgeni Ossinovski vahelisest skandaalist kihavas sotsiaalmeedias meenutatakse, kuidas selle aasta alguses kostitas tollal veel opositsioonis olles Ossinovski ka ise Ligit Facebookis karmide sõnadega.

«Jürgen Ligi jaoks käib rahandusministri töö emotsionaalselt selgelt üle jõu. Võite täna õhtul ETVs ise vaadata, aga rahandusminister käitus saates nagu Napoleoni kompleksis vaevlev teismeline tatikas, kes isale vastu haugub,» kirjutas Ossinovski Facebookis tänavu 5. veebruaril pärast Foorumi saate emotsionaalset salvestust.

Ossinovski kirjeldas, kuidas Ligi segas tollasele haridusministrile Jaak Aaviksoole vahele sõnadega «andsin ju õpetajatele raha, ei andnud või?». Lisaks kirjutas ta, kuidas pärast kaamera kinnipanemist said Ligi käest sõimata nii Mailis Reps kui ka tema ise. Ligi olevat Ossinovskile öelnud: «Mida sa räägid mulle sündimusest – ma olen hariduselt inimgeograaf, ma tean ise, millal kes sünnitab. Ja sind peetakse veel targaks inimeseks.» ja «Mis sa siin, kurat, mölised negatiivsest iibest – mine lapsi tegema.»

Ossinovski võttis asja kokku: «See inimene ei ole lihtsalt ebaviisakas, vaid emotsionaalselt ebastabiilne. Aga eks austusega inimese suhtes on nagu usaldusega - see tekib järk-järgult, kuid kaob korraga.»

Rahandusminister Jürgen Ligi nimetas eile hommikul Facebookis oma kommentaaris haridusminister Jevgeni Ossinovskit muu hulgas «sisserändaja pojaks roosast erakonnast».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles