Astok: kahtlen, kas valitsus sellises isikkoosseisus jätkab

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Astok Reformierakonna valimispeol Tartus.
Hannes Astok Reformierakonna valimispeol Tartus. Foto: Sille Annuk

Reformierakondlane Hannes Astok väljendas puhkenud skandaali valguses kahtlust, kas praegune valitsuskabinet jätkab samas isikkooseisus.

«Valitsuskriisist pole küll põhjust rääkida, küll see valitsus püsib, aga kas see valitsus sellises isikkoosseisus jätkab, julgen küll kahelda,» ütles Astok Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Kui peaminister on tark poliitik, siis ta saavutab selle, et rahandusminister Jürgen Ligi astub tagasi. Ja sellest võidab peamiselt just Reformierakond,» leidis Postimehe vastutav väljaandja Mart Luik.

«Ligi on oma valitsuses oleku aja jooksul välja öelnud palju asju, mida ta kindlasti poleks pidanud tegema,» tõdes ajakirjanik ja õppejõud Priit Hõbemägi.

«Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ju ei näinud, et tema ees oleks sisuliselt vabandatud,» rõhutas Luik. «Minu andmeil sotsid ei kavatse teha ühtegi sammu, et taanduda oma soovist, et Ligi peab lahkuma. Nad panustavad Reformierakonna juhtkonnale, et see otsuse ise ära teeks.»

Reformierakonda kuuluv rahandusminister Jürgen Ligi nimetas neljapäeval oma Facebooki seinal sotsiaaldemokraadist haridus- ja teadusministrit Jevgeni Ossinovskit muuhulgas «sisserändaja pojaks roosast erakonnast». Hiljem Ligi vabandas Ossinovski ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles