Tuntud majandusanalüütik kandideerib riigikokku

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri
Maris Lauri Foto: Kaupo Kikkas

Tuntud majandusanalüütik Maris Lauri teatas oma Reformierakonda astumisest ning soovist kandideerida riigikogu valimistel.

«Otsustasin liituda Reformierakonnaga, sest olen ise selgelt parempoolse ilmavaatega ja hindan kõrgelt isikuvabadusi,» põhjendab Lauri oma blogis.

«Reformierakonna liikmena soovin kindlasti osaleda erakonna majandusprogrammi valmimises. See on otsene võimalus anda oma panus, et muuta asju Eestis paremaks, sest suure tõenäosusega kujundab Reformierakond Eesti tulevikku ka peale eelseisvaid riigikogu valimisi,» märkis ta.

Ühtlasi teatas Lauri soovist kandideerida kevadel riigikokku oma kodupiirkonnas Nõmmel ja Mustamäel.

«Eesti vajab spetsialiste riigikogus. Majandusanalüütikuna tean, et tuleb tunda ühiskonna toimemehhanisme laiemalt ja tuleb arvestada võimalike lühi- ja pikaajaliste mõjudega. Viimasel ajal on välja käidud igasuguseid maksuideid. Leian siiski, et Eesti peaks säilitama lihtsa ja arusaadava maksusüsteemi ning hoidma maksukoormust madalana – sellistest põhimõtetest lähtumine on Eestile edu toonud ja sellega peaksime ka edasi minema,» selgitas Lauri.

«Leian ka, et Eesti poliitika vajab rohkem naisi. Rohkem tegevusvariantide analüüsi ja nende üle arutlemist ning kaalutletud otsuseid. Eestis on vaja rohkem tasakaalustatud ja üksteist arvestavat lähenemist, seda kõikjal ühiskonnas,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles