Koolidirektor: tulistaja oli korralik noormees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotosid väidetava 15-aastase koolitulistaja Facebooki kontolt.
Fotosid väidetava 15-aastase koolitulistaja Facebooki kontolt. Foto: Facebook

Viljandi Paalalinna kooli direktori Aavo Palo kinnitusel oli esmaspäeva pärastlõunal koolitunni ajal teeneka pedagoogi Ene Sarapi maha lasknud noormees varem korraliku käitumisega.

«Väga korralik noormees, tema õppeedukus polnud halb, tavaline koolinoor,» iseloomustas Palo revolvrist tule avanud 15-aastast poissi.

Palo sõnul pole talle teada, mis tulistamiseni viinud konfliktini viis. «Mul puudub info, et õpetaja Sarapil oleks varem õpilastega konflikte olnud ja seni ei tea ma ka seda, mis antud juhul täpsemalt juhtus,» ütles Palo BNSile.

Politsei sai tulistamisest teate kell 13.55, kui selgus, et 15-aastane poiss haaras koolitunni ajal tulirelva ja tulistas 56-aastast õpetajat, saksa keelt õpetanud teenekat pedagoogi Ene Sarapit. Kinnipidamisel poiss politseinikele vastupanu ei osutanud.

«Klassiruumis viibis tulistamise hetkel lisaks õpetajale ja tulistajale veel neli õpilast. Keegi teine vigastada ei saanud. Kahtlustatav kinnipidamisel vastupanu ei osutanud. Kooli personal võttis poisilt relva ning andis nooruki politseile üle,» rääkis riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai BNSile.

Tema kinnitusel on õpilased väljaspool ohtu ning nad on koolimajast lahkunud. Politsei on ka hoone üle kontrollinud ning midagi kahtlast sealt ei leitud.

Tulistamises kahtlustatav on kinni peetud ning teda kuulatakse üle. Esialgsetel andmetel tulistati revolvrist. Kriminaalmenetluse käigus selgitatakse välja, miks õpilane õpetajat tulistas ning kust pärines relv, mida selleks kasutati.

Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Uurimist viib läbi Lõuna prefektuur ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles