«Foorum» koolitulistamisest: kas olime selleks valmis ja kuidas taastada koolides turvatunne?

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinalipud Paalalinna kooli juures
Leinalipud Paalalinna kooli juures Foto: Elmo Riig

Traagiline koolitulistamine Viljandis Paalalinna koolis jätab õhku valusaid küsimusi ning tänane ETV saade «Foorum» küsis, kas olime sellisteks juhtumiteks valmis ja kuidas taastada koolides turvatunne.

Haridusminister Jevgeni Ossinovski (SDE) rääkis saates, et eesti koolis on praegu raske aeg ning on selge, et turvatunne on kahjustada saanud, vahendas ERR Uudised.

«Me peame töötama selle nimel, et turvatunne taas paraneks, samas on selge, et kuigi tegemist oli väga kahetsusväärse juhtumiga, oli tegemist erandliku juhtumiga ja tervikuna ei ole eesti kooli turvalisus märkimisväärselt halvem sellest kui esmaspäeval, aga arusaadav, et turvatunne on kahjustada saanud,» rääkis Ossinovski.

Martinson: Eesti noorte vaimse tervise probleemid on jõudnud kriisistaadiumisse

Tallinna abilinnapea Merike Martinson (KE) tõdes saates, et niisugusteks juhtumiteks ei saa kunagi valmis olla, kuigi võib-olla on selle võimalikkusele mõeldud, ta märkis, et Eestis on pikka aega olnud koolinoorte vaimse tervise probleemid kriitilises olukorras.

«Ka Viljandi juhtum näitab, et vaimse tervise probleemid on jõudnud kriisistaadiumisse, on inimesi, kes lastega tegelevad /.../, aga meie lastega on palju probleeme, mis on lahendamata,» rääkis Martinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles