Videolugu: haridusministeerium suurendaks õpetajate õigusi klassiruumis

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridusminister Jevgeni Ossinovski kohtus täna mitmete ühingute ja liitude esindajatega, et arutada koolide turvalisuse tõstmist ning ühe variandina nähakse ka õpetajatele klassiruumis suuremate õiguste andmist.

«Arutasime täna, kas õpetajate õigusi peaks suurendama klassiruumis näiteks potentsiaalselt ohtlike esemete äravõtmise osas. Hetkel see õigus puudub,» rääkis Ossinovski.

 «See pole otseselt ainult haridusministeeriumi haldusala. See puudutab inimeste põhiõigusi nii et justiitsministeeriumi kui ka siseministeeriumi haldusala. Sellise ettepaneku me teistel ministeeriumitele teeme.»

Ossinovski sõnul keskenduti kohtumisel sellele, mida saaks teha, et Eesti esimene koolitulistamine jääks viimaseks.

Kohtumisel osalesid Eesti Sotsiaalpedagoogide Ühing, Eesti Koolipsühholoogide Ühing, SA Kiusamise Vastu, Eesti Lastekaitseliit, Eesti Lastevanemate Liit, Eesti Haridustöötajate Liit, Eesti Õpilasesinduste Liit, Eesti Koolijuhtide Ühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles