Kross: selle peale, et Reformierakond võiks mind mitte tahta, ma ei tulnudki

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) lahkunud ja Reformierakonnaga ühinenud Eerik-Niiles Kross ütles, et tegi lõplikult otsuse erakonda vahetada eile, kuid oli sellekohaseid mõtteid mõlgutanud juba kuu aega.

Kross ütles Postimehe küsimustele vastuseks, et on IRList lahkumise üle mõtteid mõlgutanud umbes kuu aega. «Iseenesest juba sellise mõtte peale tulek ilma kellegi ettepanekuta on märk sellest, et asi pole korras,» märkis ta. «Ausalt öeldes selle peale, et Reform võiks mind mitte soovida, ma ei tulnudki.»

Kui IRLi esimehe Urmas Reinsalu hinnangul oli Kross hommikul oma erakonnavahetusest teatades «kuidagi liimist lahti», siis Kross sellega ei nõustunud. «Ma olin viimati liimist lahti siis, kui ma Iraagis esimese miinipildujarünnaku üle elasin. Rohkem nagu ei meenu neid olukordi,» lausus ta.

Samuti ei nõustunud Kross arvamusega, justkui võinuks tema erakonnavahetuse taga olla kellegi šantaaž. «See surve avaldamise jutt on mulle täiesti arusaamatu. Isegi teoreetilise arutlusena. Miks peaks erakond, kelle ridadesse ma astun, midagi sellist tegema,» küsis ta.

Samas märkis ta, et tema kohta avaldatakse alatihti fantastilisi lugusid, millest ta kuuleb sageli ka ise esimest korda alles pärast nende avaldamist. «Nii et jään huviga ootama, mis edasi saab,» lisas Kross.

IRLi aseesimees ja Tallinna volikogu IRLi fraktsiooni juht Eerik-Niiles Kross teatas täna ka IRLi juhtpoliitikutele ootamatult, et astub Reformierakonda. Koos temaga lahkus IRList ja ühines Reformierakonnaga IRLi linnavolikogu fraktsiooni aseesimees, erakonna eestseisusesse kuulunud Alender. Mõlemad kinnitasid, et kandideerivad Reformierakonna nimekirjas märtsis toimuvatel riigikogu valimistel.

Kross ütles Postimehele, et tal pole veel lõplikku selgust, millises valimisringkonnas ta Reformierakonna nimekirjas kandideerib.

IRLi nimekirjas pidanuks Kross kandideerima Tallinnas Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas, kus traditsiooniliselt kandideerib ka Keskerakonna esimees ja linnapea Edgar Savisaar. «Loomulikult eelistan kandideerida Tallinnas, sest Savisaar on ju siin endiselt võimul,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles