Reformierakonna juhatus arutab täna välisministri kandidaati

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juhatus koosolekul
Reformierakonna juhatus koosolekul Foto: Andres Haabu / Postimees

Reformierakonna juhatus arutab täna erakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase ettepanekul uue välisministri kandidaati.

Varem on võimalikest kandidaatidest rääkides spekuleeritud kõige rohkem praeguse keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse nimega, kuigi on räägitud ka võimalusest nimetada sellele kohale näiteks välisministeeriumi asekantsler Marina Kaljurand. Ametlikult kinnitamata andmetel tuleb uus ministrikandidaat siiski Reformierakonna seest.

Rõivas ütles eile, et tegeleb ministrikandidaadi otsingutega intensiivselt ja esitab oma kandidaadi juba sel nädalal. Samas ei tahtnud ta anda vihjeid, kellest võiks Euroopa Parlamenti suundunud Urmas Paeti asemel uus välisminister saada.

Üheksa ja pool aastat välisministrina töötanud Paeti vabastas president ametist esmaspäeva pärastlõunal, kui vabariigi valimiskomisjon oli kinnitanud ta endise peaministri, nädalavahetusel Euroopa Komisjoni asepresidendina tööd alustanud Andrus Ansipi asendusliikmeks Euroopa Parlamendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles