Riigikogu istung venis öötundidesse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu kolmapäevane istung lõppes alles öösel kell kolm, sest lisaks hulga eelnõude esimestele ja teistele lugemistele pidi parlament ära kuulama ka nii rahandusministri kui riigikontrolöri aruande.

Kella 21.40ks oli riigikogu jõudnud 10. päevakorrapunktini: vastu oli võetud üks seadus, üks otsus ja lõpetatud seitsme eelnõu teine lugemine. Kõige enam aega ehk üle kuue ja poole tunni võttis töövõimereformi kahe eelnõu arutelu.

Seejärel toimus veel kahe eelnõu teine lugemine, misjärel andis rahandusminister Maris Lauri parlamendile ülevaate avaliku teenistuse eelmise aasta aruandest. Sellele järgnes riigi mulluse majandusaasta koondaruande kinnitamise eelnõu esimene lugemine ning siis riigikontrolör Alar Karise ülevaade riigi vara kasutamisest ja säilimisest.

Enne kell 14 alanud istungi lõppu arutas riigikogu veel üheksat valitsuse algatatud eelnõu, mis tulid esimesele lugemisele. Neist viimasena jõudis riigikogu ette korrakaitseseaduse muudatus, mis kehtestab taas üldise keelu tarbida avalikes kohtades alkoholi.

Riigikogu esimees Eiki Nestor tsiteeris kell 2.57 istungit lõpetades Ülo Nugist: «Kui te arvate, et siin on koosoleku juhataja üksinda, siis te eksite. Alati on siin ka ettekandja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles