Ratas kutsus saadikuid ööistungil rõõmsameelsusele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas katkestas eile öösel riigikontrolli aastaaruande arutelu, et kutsuda kolleege hilisest ajast hoolimata rõõmsameelsusele.

Keskerakondlane Tarmo Tamm hakkas eile südaöö paiku riigikogu ees aastaaruannet esitlenud riigikontrolör Alar Karisele küsimust esitama ja avaldas esmalt kahetsust, et tema ettekanne planeeriti kesköösse. «Ma ei tea, kas see oli teadlik valik, et keegi nagu häbeneb teie ettekannet. Aga minu jaoks on see väga kurb,» lausus ta.

Sellest lausest võttis kinni istungit juhatanud Ratas, kes ütles, et tal tegi südame murelikuks, kui küsimuse esitaja ütles, et tal on kurb. «Püüame olla siin saalis ikkagi rõõmsameelsed, olgugi et meil on hiline öötund. Hoiame ja toetame üksteist, siis oleme me ka produktiivsemad ja efektiivsemad. Nii et püüdke sellest kurvast tsoonist välja tulla! Väga vabandan, härra kontrolör, aga ma tahtsin selle ära öelda,» lausus Ratas.

Karis vastas seepeale, et jäi kuulama seda vahepala ning unustas varem esitatud küsimuse. Arutelu jätkus pärast seda, kui Tamm oma küsimust kordas.

Hiline tööaeg tuli suures saalis jutuks ka umbes poolteist tundi hiljem, kui siseminister Hanno Pevkur oli tutvustanud parlamendile kodakondsuse seaduse muudatusi, mille kohaselt ei saa edaspidi alaealistelt ära võtta Eesti kodakondsust ja mis võimaldavad vähemalt 65-aastastel kodakondsuse taotlejatel sooritada edaspidi vaid suulise keeleeksami.

Küsimuste-vastuste voorus avaldas Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Helir-Valdor Seeder arvamust, et ministrile öötöö ei sobi. Pevkur sellega ei nõustunud ja ütles, et tal pole öötöötamise vastu mitte midagi. «Kui riigikogu soovib näha ministrit öösel, siis minister tuleb riigikogu ette öösel,» kinnitas ta.

Kell 14 alanud istung, mille päevakorras oli kokku 21 eelnõu ning nii rahandusministri kui riigikontrolöri aruanne, lõppes paar minutit enne kella kolme öösel. Istungi lõpetas riigikogu esimees Eiki Nestor Ülo Nugise sõnadega: «Kui te arvate, et siin on koosoleku juhataja üksinda, siis te eksite. Alati on siin ka ettekandja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles