Reformierakonna pika võimuloleku taga nähakse vastandumist Keskerakonnale

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Peeter Langovits

Võimupartei Reformierakond tähistab oma 20. sünnipäeva, pika võimul püsimise taga näevad poliitikaanalüütikud teadlikku vastandumist Keskerakonnale ja professionaalset parteiaparaati.

Staažikas ajakirjanik ja taasiseseisvunud Eesti poliitikast kõneleva mitme raamatu autor Kalle Muuli ütles «Aktuaalsele kaamerale», et Keskerakonnaga vastandumisega algustati 90ndate lõpul teadlikult, vahendas ERR Uudised.

«Kus selleks, et Koonderakonda, tollast valitsusparteid ja selgelt kõige suurema toetajaskonnaga erakonda kõrvale tõrjuda, leppisid Keskerakond ja Reformierakond vähemalt peasekretäride tasemel, kui mitte esimeeste tasemel, kokku, et hakkavad sihilikult teineteisele vastanduma, üks siis astmelise tulumaksuga ja teine proportsionaalse tulumaksuga,» rääkis ajakirjanik Kalle Muuli.

Tõnis Saarts lisab, et kui kahest tugevast erakonnast üks on pidevalt teiste poolt välistatud, siis teine ongi pidevalt valitsuses.

«See Reformierakonna niisugune võib olla praeguseks juba loomulikuna tunduv võimumonopol saab mingil määral murtud, kui näiteks Eesti poliitikas enam ei ole Edgar Savisaart, nii kaua, kuni Edgar Savisaar on Eesti poliitikas, ma arvan, et me näeme edaspidigi seda, et Reformierakond on tõenäoliselt võimul,» lausus Saarts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles