Idapiirist on puhastatud kaks kilomeetrit

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK alustas Eesti-Vene kontrolljoone puhastamist 29. oktoobril.
RMK alustas Eesti-Vene kontrolljoone puhastamist 29. oktoobril. Foto: Margus Ansu

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) on praeguseks jõudnud puhastada Kagu-Eestis idapiiril metsast veidi üle kahe kilomeetri piiririba.

Siseminister Hanno Pevkur ütles täna Kuku raadio saates «Ministri vastuvõtt», et RMK alustas piiri puhastamist lõigus, kus tuleb metsa ja võsa maha võtta laiemalt kui vaid kümnemeetrisel ribal, seega on praeguseks tehtud töid rohkem kui 20 hektaril.

Hiljemalt järgmiseks nädalaks saadab politsei- ja piirivalveamet kõigi piiriäärsete maatükkide omanikele kirja, et rääkida läbi piiri puhastamise üksikasjades eramaadele jääval piiri osal. Pevkuri sõnul loodab siseministeerium maatükkide omanike koostööle.

«Kui kokkulepet ei saavutata jätame piiri puhastamisele selles lõigus niinimetatud «hamba» sisse ja läheme edasi ja teeme tööd selles lõigus ära pärast kokkuleppe saavutamist. Kui omanikega kohe üldse kokkuleppele ei jõua, siis tuleb pöörduda kohtusse, kuna piiririba hooldamine toimub vastavalt seadustele,» lausus Pevkur.

Ta lisas, et siseministeerium austab maaomanike õigusi ja eraomandit ning kohtusse pöördumine on viimane võimalus. Enne loodab riik omanikega siiski kokkuleppele jõuda.

Pevkuri sõnul ei ole idapiiri seni välja ehitatud eelkõige seetõttu, et valitsus kavatses sellega alustada pärast Venemaaga sõlmitud piirileppe jõustumist. Piirileppe jõustumisega praegune kontrolljoon lõiguti muutub ja siis tuleks seal töid uuesti teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles