Putin süüdistas taas USAd

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin.
Venemaa peaminister Vladimir Putin. Foto: AP / Scanpix

Venemaa peaminister Vladimir Putin süüdistas USAd Gruusia konflikti sekkumises ja välistas võimaluse, et Venemaa järgmine sihtmärk on Ukraina.


Reedel Saksamaa ARD telekanalile antud intervjuus kordas Putin taas, et Gruusia konfliktipiirkonnas viibisid sõjategevuse ajal USA kodanikud, vahendas Reuters.

«Miks USA poliitiline juhtkond lubas oma kodanikel olla seal, kus neil polnud mingit õigust viibida?» küsis Putin.

Tema hinnangul organiseerisid USA nõunikud Gruusias «võidukat sõda», kuid kui see ebaõnnestus, siis kasutasid vabariiklased seda eelseisvate presidendivalimiste eel oma populaarsuse tõstmiseks.

Putin ei nimetanud kordagi vabariiklaste presidendikandidaadi John McCaini nime, kuid vihjas selgelt temale.

AFP teatel nimetas Valge Maja süüdistusi «ilmselgeks valeks».

Putin lükkas tagasi ka Euroopa Liidu eesistujamaa Prantsusmaa välisministri Bernard Kouchneri väite, et Venemaa järgmine sihtmärk võib olla Ukraina.

«Me oleme ammu tunnustanud tänapäevase Ukraina piire,» kinnitas Putin.

Ta kritiseeris Euroopa riike ka USA välispoliitiliste huvide liigse toetamise eest ja tuletas meelde, et «maailm ei lõpe Ühendriikide ja Euroopaga».

Konkreetselt heitis ta Euroopa riikidele ette USA toetamist Kosovo iseseisvuse küsimuses.

Putin kinnitas, et Venemaa tegutses Gruusia separatistliku Lõuna-Osseetiat kaitstes kõigi rahvusvaheliste seaduste kohaselt, et tagada konfliktipiirkonnas rahu ja turvalisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles