Euroopa Liit täiendab separatistide nimistut sanktsioonide nimekirjas

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu

Tänases Euroopa Liidu välisasjade nõukogus oli keskseks teemaks olukord Ukrainas ning Euroopa Liidu reaktsioon Venemaa tegevusele, lisaks räägiti ka Ukraina reformipoliitikast.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul eskaleerib Venemaa poolne relvarahust mitte kinnipidamine ja Venemaa sõjatehnika jätkuv toomine Ukraina territooriumile sõjalist olukorda, edastas välisministeeriumi pressiesindaja.

«Venemaa töötab vastu Ukraina konfliktile poliitilise lahenduse leidmisele, mistõttu Euroopa Liit peab sanktsioonidega jätkama,» ütles Pentus-Rosimannus.

Välisasjade nõukogu arutelu tulemusena otsustati koostada novembri lõpuks ettepanek täiendavate separatistide kandmiseks sanktsioonide nimekirja, millega külmutatakse nende välismaised varad ja kehtestatakse reisikeelud. Samuti kinnitati, et olukorda Ukrainas jälgitakse tähelepanelikult ja reageeritakse sellele vastavalt.

Välisminister Pentus-Rosimannuse sõnul on oluline, et Venemaa peaks kinni Minskis sõlmitud relvarahu kokkuleppest ning astuks konkreetseid samme, et aidata kaasa konflikti lahendamisele. Eesti välisminister peab oluliseks, et Venemaa lõpetaks separatistide toetamise ning viiks oma relvad ja isikkoosseisu Ukraina territooriumilt viivitamatult välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles