Rõivas on kasutanud PPA kopterit transpordiks kolm korda

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas on tänavu lasknud kolmel korral ennast politsei- ja piirivalveameti (PPA) helikopteriga sihtkohta toimetada, valitsusjuhi sõnul kasutab ta seda võimalust ainult siis, kui muul moel ei ole võimalik õigeaegselt sihtkohta toimetada.

Lendude eest on tasunud politsei- ja piirivalveamet, kui peaministri sõnul on see riigi kulu igal juhul, hoolimata sellest, kas lennu eest tasub PPA või näiteks riigikantselei. Rõivas lisas, et tegemist ei ole märkimisväärsete summadega, mis eelarvet mõjutaks.

Rõivas ütles Postimehele, et ühe korra käis ta politsei- ja piirivalveameti helikopteriga tutvumas idapiiriga.

Teine kord oli 7. novembril, kui ta oli naasmas Helsingis toimunud Suurbritannia, Põhja- ja Baltimaade peaministrite kohtumiselt ja pidi jõudma Jõhvis toimuvale politsei- ja piirivalveameti aastapäevaballile. Ilma tõttu ei saanud kopter Jõhvis maanduda ja helikopter toimetas peaministri hoopis Tallinnasse. See sõit läks maksma 871 eurot.

Kolmas kord oli esmaspäeval, kui Rõivas osales plaaniväliselt välisminister Keit Pentus-Rosimannuse ja keskkonnaminister Mati Raidma ametisseastumise tseremoonial ja pidi seejärel sõitma nädalaid varem kokkulepitud kohtumisele Soome peaministriga. Lend maksis 484 eurot.

Rõivas märkis, et rendilennuki kasutamine olnuks Eesti riigi jaoks palju kulukam, kui PPA kopter.

Peaministri sõnul ei ole ta teadlik juhtumitest, kui tal oleks olnud tarvis helikopterit, kuid politsei- ja piirivalveamet seda ei võimaldanud. Ta lisas, et ta ei tegele ise oma lennuplaanide koostamisega, selleks on teised inimesed.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles