Lužkov võrdles osseetide tapmist juutide genotsiidiga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjategevuse käigus hukkunud osseedi matused.
Sõjategevuse käigus hukkunud osseedi matused. Foto: AFP / Scanpix

Moskva linnapea Juri Lužkovi hinnangul sarnanesid Gruusia sõjaväelaste kuriteod Lõuna-Osseetias juudivastase genotsiidiga.


Lužkovi kinnitusel poleks ilma USA abita Gruusia president Mihheil Saakašvili osseetide vastast etnilist hävitustööd alustada saanud, vahendas Interfax.

Tema andmetel oli USA poliitiline ja sõjaväeline juhtkond teadlik sellest, et Saakašvili valmistab ette rünnakut Lõuna-Osseetias, sest kaks nädalat enne sõjategevuse algust külastas Gruusiat USA välisminister Condoleezza Rice, kes andis sellele oma heakskiidu.

«Kas ma tohiksin teilt küsida, mis demokraatia Gruusias valitseb, kuis ebaselgetel asjaoludel surevad valitsusvastased, väikesi rahvuslikke gruppe hävitatakse, endised presidendid lähtusid riigivalitsemisel põhimõttest «Gruusia grusiinidele!» ja võimud on välisriikide palgalehel?» küsis Lužkov ajakirjanikelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles