SDE valimisplakatid saavad uued näod

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare näoga plakat sotside valimiskampaanias.
Tammsaare näoga plakat sotside valimiskampaanias. Foto: Sander Ilvest

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) teatas täna, et valimisplakatitel kujutatud kirjanikud asenduvad sel nädalal partei liikmetega, kuid palju tähelepanu püüdnud A. H. Tammsaare pildid jäävad linnapilti veel mõneks ajaks.

SDE kommunikatsioonispetsialist Raigo Jahu sõnul jäävad Tammsaare plakatid osas kohtades alles, sest need olid planeeritud kaheks nädalaks. Teiste kirjanike plakatid asendatakse uute inimestega.

SDE kampaaniasse lisandusid nüüd kirjanikud Maimu Berg, Karl-Martin Sinijärv, Mihkel Raud, Andrei Hvostov, Jaan Kaplinski ning režissöör ja muusik Hardi Volmer, kes kõik kuuluvad Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda ja enamik neist kandideerib ka riigikogu valimistel.

«Sotsiaaldemokraatide valimiskampaania on tekitanud elavat vastukaja, sest tuntud inimesi ja humaniste on näidatud veidi harjumatus kontekstis. Ometi tahaksin öelda, et kõiki neid kirjanikke, keda nimetatakse sotsiaaldemokraatideks, seob kindlasti üks asi, milleks on sotsiaalne õiglustunne,» ütles Maimu Berg.

Raigo Jahu sõnul oli kampaania juba algselt niimoodi planeeritud ning uusi plakateid ei panda üles sellepärast, et möödunud nädalal sai erakond kriitika osaliseks Gustav Suitsu, Eduard Vilde, Friedebert Tuglase ja Anton Hansen-Tammsaare piltide kasutamise eest valimisreklaamidel.

A.H.Tammsaare muuseum taunis möödunud nädalal Eesti tuntuma kirjaniku nime kasutamist SDE valimiskampaanias, kuna kirjaniku elukäigu uurijate kinnitusel ei saa teda seostada kindla erakondliku sümpaatiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles