EELK valis uueks peapiiskopiks Urmas Viilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus peapiiskop Urmas Viilma pressikonverentsil.
Uus peapiiskop Urmas Viilma pressikonverentsil. Foto: Liis Treimann

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) uue peapiiskopi valimistelt väljus võitjana senine kirikuvalitsuse kantsler ja Tallinna piiskopliku Toomkoguduse õpetaja Urmas Viilma.

Koos Ove Sanderiga teise hääletusvooru pääsenud Viilma kogus 32 häält, valituks osutumiseks piisanuks ka 30 häälest. Sander sai lõppvoorus 26 häält.

Esimeses voorus jagunesid hääled järgmiselt: Viilma 23 häält, Sander 13, Marko Tiitus 12 ja Tiit Salumäe 9 häält.

Uus peapiiskop astub ametisse 2. veebruaril 2015. Seni täidab piiskop Einar Soone peapiiskopi kohustusi.

Varem oligi ühe favoriidina kirikujuhi kohale räägitud Viilmast, kes on praegu kirikuvalitsuse ehk konsistooriumi kantsler ning ühtlasi ka Tallinna piiskopliku Toomkoguduse õpetaja.  Sanderi eelisena toodi välja tema õppejõutööd EELK Usuteaduse Instituudis, mida ta viimased aastad ka rektorina juhib. Ta on kandidaatide seas ainus doktorikraadiga vaimulik.

Peapiiskoppi kogunes täna valima 57 vaimulikust ja kiriku ilmikliikmest koosnev kirikukogu. Senine peapiiskop Andres Põder pani läinud laupäeval ameti maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles