Purjus juhid on sattunud tänavu vähem õnnetustesse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus.
Liiklusõnnetus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eestis on tänavu rasketes liiklusõnnetustes hukkunute ja vigastatute arv võrreldes eelmise aastaga veidi kasvanud, samas on märgatavalt vähenenud joobes juhi osalusel juhtunud liiklusõnnetustes hukkunute ja vigastatute arv.

Eestis hukkus 11 kuuga liikluses 70 inimest, mullu sama ajaga olid liiklusõnnetused nõudnud 68 inimelu. Kokku on 11 kuuga juhtunud 1301 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 1575 inimest. Mullu samal ajal juhtus 1257 rasket liiklusõnnetust, milles sai vigastada 1570 inimest.

Võrreldes eelmise aastaga on vähenenud joobes juhtide osalusel juhtunud liiklusõnnetuste arv. 11 kuuga juhtus purjus juhi osalusel 139 liiklusõnnetust, milles hukkus 15 ja sai vigastada 190 inimest. Mullu samal ajal olid roolijoodikud sattunud liiklusõnnetusse 149 korral, nendes õnnetustes hukkus 25 ja sai vigastada 209 inimest.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametniku Riho Tänaku sõnul on liikluspilt alates suvest märgatavalt paranenud. Kui aasta esimestel kuudel oli liiklusõnnetustes hukkunuid mullusest kordades rohkem, siis suvest alates on pea igal kuul olnud liiklusohvreid eelmisest aastast vähem.

Jaanuarist aprilli lõpuni hukkus liiklusõnnetustes kokku 27 inimest, mullu samal ajal aga vaid seitse inimest. Alates maist on olukord paranenud ja alates sellest on praktiliselt igas kuus olnud hukkunuid vähem kui aasta varem samal kuul. Erand on juuli, kui liiklusõnnetustes kaotas elu üheksa inimest ehk nelja võrra rohkem kui aasta varem. Augustis hukkus liikluses kaheksa inimest ehk sama palju kui aasta varem samal kuul.

Ka tänavune novembrikuu on olnud eelmise aastaga võrreldes vähemate ohvritega. Tunduvalt vähem on juhtunud ühesõidukiõnnetusi ning joobes juhtide tõttu vigastada saanud või elu kaotanud liiklejaid.

Novembris juhtus Eestis 89 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles hukkus seitse ja sai vigastada 100 inimest. Mullu novembris juhtus 124 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles hukkus 12 ja sai vigastada 147 inimest. Joobes juhi osalusel juhtus novembris üheksa liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 15 inimest. Mullu novembris sattusid purjus juhid liiklusõnnetustesse 16 korda, neis õnnetustes hukkus kuus ja sai vigastada 23 inimest.

Politsei rõhutab, et kuna nii hommikune kui ka õhtune tipptund on eesootavatel kuudel pimedal ajal, siis on üks kriitilisi teemasid jalakäiaohutus.

«See eeldab jalakäijate poolt liiklusreeglite järgimist, enda võimalikult hästi nähtavaks tegemist ning tähelepanelikkust sõiduteed ületades või maanteel käies. Tähelepanelikud peavad olema ka autojuhid, kelle nähtavust parandavad puhtad ja kahjustusteta sõidukiklaasid, puhtad ja õigesti reguleeritud tuled ning korras klaasipuhastajad. Juhid peavad hoidma sellist sõidukiirust, mis võimaldab ootamatult teele astunud jalakäijast ohutult mööduda või pidama saada,» rääkis Tänak.

Detsembris pöörab politsei rohkem tähelepanu ka alkoholijoobes juhtidele ning kutsub kõiki üles tegema enda poolt kõik, et alkoholi tarvitanud inimesed autorooli ei istuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles