Politseis vajab lähiajal väljavahetamist üle 200 auto

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

Politsei- ja piirivalveametis on lähiajal vaja amortiseerumise tõttu välja vahetada üle 200 auto, kuid rahalist katet selleks esialgu ei ole.

Ühendameti logistikabüroo juhi Toomas Malva sõnul kasutab korrakaitse valdkond praegu kokku 519 sõidukit, neist 417 on operatiivvärvides, kusjuures viimane suurem autopargi uuendamine toimus juba kaks aastat tagasi, kui võeti kasutusrendile 97 Škodat. Tänavu on neile lisandunud neli Volkswagen Transporterit.

«Sõidukite kasutusrendi tähtajad lõpevad 2010., 2011. ja 2012 aastal. Tänavu lõppevaid lepinguid soovime pikendada veel kolmeks aastaks,» ütles Malva BNS-ile.

Tema sõnul vajab kogu asutuses väljavahetamist 217 autot, mis ei ole kasutusrendil. Neist esmase prioriteedina oleks vaja välja vahetada 80, seejärel veel 96 ja siis 41 autot.

«Uute hangete kohta ei oska vastata. Kavas on alustada sõidukite väljavahetamist juba sel aastal, aga seni puudub selleks rahaline kate. Esialgu pikendame kasutusrendi lepinguid,» ütles Malva.

Tema sõnul on eelarvekärped jätnud jälje ka korrakaitsevaldkonna autopargi suurusele. Nii vähendati piirivalve poolel aastatel 2008-2009 autoparki 56, kodakondsus- ja migratsiooniameti poolel nelja ning politseis 45 sõiduki võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles