Politseile möödusid pikad pühad töiselt

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Politsei oli sel nädalal pikkade pühade ajal väljas suuremate jõududega ning pööras enim tähelepanu liiklusturvalisusele, muu hulgas kõrvaldati liiklusest sadakond roolijoodikut.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Janek Laaneväli ütles pressiesindaja vahendusel Postimehele, et pühad on politseile alati töised, sest ajal, kui teised puhkavad, on politsei väljas suuremate jõududega. «Selleks, et jõulud mööduksid kõigi jaoks turvaliselt, oli sel nädalal tänavatel töötamas tavapärasest rohkem patrulle,» lausus ta ja kinnitas, et suuremate jõududega on politsei väljas ka aastavahetusel.

Laaneväli märkis, et kuna jõule tähistatakse enamasti pereringis, mööduvad need avaliku korra osas rahulikult. Küll aga sõidetakse tema sõnul palju, olgu lähedastele külla või viimase hetke jõuluoste tegema. Seekord olid ka teeolud kohati päris rasked ja seetõttu pööras politsei tema sõnul enim tähelepanu liiklusturvalisuse tagamisele.

Laanevälja sõnul on korrakaitsjad sel nädalal liiklusest eemaldanud sadakond joobes autojuhti, seda nii tavatöö käigus kui politseioperatsioonidel «Kõik puhuvad». Tähelepaneliku bussireisija telefonikõne peale peeti laupäeva õhtul Põltsamaal kinni ka üks alkoholi tarvitanud liinibussijuht.

Jõululaupäevast kuni eilseni toimus Eesti eri paigus 13 liiklusõnnetust, kus inimesed said vigastada. Raskeim õnnetus juhtus reede pärastlõunal, kui Kõrve-Toila maanteel hukkus kahe sõiduki kokkupõrkes kaasreisija, 79-aastane naine. Esialgse info kohaselt põhjustas liiklusõnnetuse teeolude jaoks liiga suur sõidukiirus, kuid täpsemad asjaolud teeb politsei kindlaks kriminaalmenetluse käigus.

«Lõviosa pühade ajal juhtunud raskete liiklusõnnetuse ühisnimetaja oli libedal teel sõiduki üle kontrolli kaotamine ja vastassuunda kaldumine või teelt väljasõit. Seepärast panen kõigile autojuhtidele südamele, et olge talviste teeolude korral sõidukiiruse valikul väga ettevaatlikud,» ütles Laaneväli.

Pühade ajal on liikvel olnud ka libapolitseinikud, kelle tegevusest sai politsei ainuüksi jõululaupäeval kümmekond teadet ning neid on lisandunud veel ka nädalavahetusel. Ühel juhul maksis inimene Ida-Virumaal tegutsenud kelmidele lausa 20 000 eurot.

Politsei palub kõigil, kellele helistavad politseiniku või advokaadina esinevad inimesed, teatavad lähedase põhjustatud liiklusõnnetusest ja nõuavad kriminaalmenetlusest hoidumiseks või kannatanule maksmiseks suuremat summat sularaha, fikseerida võimaluse korral sissetuleva kõne number, edastada info politsei lühinumbrile 110 ja keelduda igasuguse raha maksmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles