Sissesõidukeelu saanud itaallane kaebas Eesti kohtusse

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giulietto Chiesa pärast pressikonverentsi Moskvas, kus ta rääkis Eesti otsusest talle sissesõidukeeld kehtestada.
Giulietto Chiesa pärast pressikonverentsi Moskvas, kus ta rääkis Eesti otsusest talle sissesõidukeeld kehtestada. Foto: Dzhavakhadze Zurab / Scanpix

Chiesa kaebas kohtusse siseministeeriumi mullu 12. detsembri otsuse kehtestada talle Eestisse sissesõidukeeld.

Eile esitas ERRi uudisteportaali andmetel Giulietto Chiesa (74) Tallinna halduskohtule Eesti riigi vastu kaebuse seoses talle sissesõidukeelu kehtestamisega. Tema sissesõidukeeld kestis kuu aega ja lõppes täna.

Chiesa lubas juba detsembris, enne Eestist lahkumist, sissesõidukeelu otsuse edasi kaevata. Juba siis teatas ta ka, et tuleb Eestisse kohe pärast keelu lõppemist tagasi.

Siseministeeriumi teatel oli neil põhjust arvata, et itaallane, kes ise nimetab end Euroopa kodanikuks, võib ohustada Eesti avalikku korda ning julgeolekut. Seaduse järgi ei pea ministeerium aga keelu põhjuseid täpsemalt kommenteerima.

Välisministeeriumi pressiesindaja Mari-Liis Valter ütles Venemaa suurimale ingliskeelsele väljaandele RT, et muuhulgas laitis siseministeerium maha selle, et Chiesa on kaitsnud ja õigustanud Arnold Merit, kes oli kohtu all inimsusevastaste kuritegude pärast.

Julgeolekukaalutlustel on Eesti kehtestanud sissesõidukeelde 37 inimesele sel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles