Tallinnas on jätkuvalt populaarseim partei Keskerakond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimistelk
Keskerakonna valimistelk Foto: Toomas Huik

Tallinnas on valimisealiste kodanike seas jätkuvalt kõige populaarsem partei Keskerakond, selgub BNSi tellitud TNS Emori uuringust.

Pealinna valijatest toetas augustis Keskerakonda 32 protsenti valijatest. Reformierakonda toetas 30, Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 16, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda 12, rohelisi kuus ja Rahvaliitu neli protsenti valijatest.

Kuigi Keskerakond on Tallinna valijate seas jätkuvalt populaarseim partei, on Reformierakond alates aasta alguses järjekindlalt vahet vähendanud. Näiteks jaanuaris toetas Tallinna valijatest Keskerakonda 37 protsenti ja Reformierakonda 21 protsenti valijatest. Kuude lõikes on tänavu Keskerakonna populaarsus Tallinna valijates seas pidevalt vähenenud ja toetus Reformierakonnale kasvanud. Reformierakonna populaarsus ületas Tallinnas Keskerakonna oma viimati 2007. aasta juunis, kui Reformierakonda toetas 32 ja Keskerakonda 30 Tallinnas elavatest valimisealistest kodanikest.

Harju-, Rapla- ja Järvamaal toetas augustis Reformierakonda 47, IRLi ja Keskerakonda 18, SDEd üheksa, rohelisi neli ja Rahvaliitu kolm protsenti valijatest.

Lääne-Eestis toetas augustis Reformierakonda 44, IRLi 18, Keskerakonda 13 ning SDEd, rohelisi ja Rahvaliitu viis protsenti valijatest.

Tartu regioonis oli augustis toetus Reformierakonnale 40, Keskerakonnale 19, IRLile 18, SDE-le 12, rohelistele kaheksa ja Rahvaliidule kaks protsenti.

Lõuna-Eestis toetas augustis Reformierakonda 34, Keskerakonda 19, IRLi 17, SDEd 15, rohelisi üheksa ja Rahvaliitu neli protsenti valijatest.

Virumaal oli augustis toetus Keskerakonnale 44, Reformierakonnale 34, IRLile üheksa, SDE-le seitse, rohelistele kolm ja Rahvaliidule kaks protsenti.

Kokkuvõttes hoiab erakondade reitingu edetabelis kindlalt esimest kohta Reformierakond, keda toetas augustis 39 protsenti vastanuist. Keskerakonda toetas 25, IRLi 14, SDEd 10, rohelisi seitse ja Rahvaliitu kolm protsenti valijatest.

Erakondade igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles TNS Emor 4.- 25. augustil 787 valimisealist kodanikku. Neid vastanuid, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli augustis 34 protsenti. Viimaseid erakondade toetusprotsentides ei arvestata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles