USA suursaadik avaldas Sikka perele kaastunnet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik Eestis Michael C. Polt.
USA suursaadik Eestis Michael C. Polt. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

USA saatkond saatis teate, milles suursaadik Michael C. Polt avaldas kaastunnet Herdis Sikka perele.

Eile keskpäeval langes Afganistanis NATO operatsioonil lahinguülesandeid täites Eesti jalaväekompanii Estcoy-10 kaitseväelane nooremseersant 20-aastane Herdis Sikka.

«Avaldame USA elanike poolt kaastunnet Afganistanis vabaduse eest võidelnud ja seal hukkunud Herdis Sikka perele ja kõigile Eesti inimestele,» kirjutas Polt.

Tema sõnul töötavad USA ja Eesti sõdurid NATO missioonil koos, et tagada oma riikide turvalisus ja aidata Afganistanil sealset turvalisust üle võtta. Polti väitel on Afganistani missioon NATO jaoks ülioluline ning Eesti kaotus näitab selle missiooni ohtlikkust ja keerukust.

Polt tõstis ka esile, et esmaspäevastes rünnakutes hukkus seitse USA sõdurit, ühinedes Sikka ja paljude teiste langenud kangelastega.

«Eesti kaotas vapra poja, kes teenis ühes kõige ohtlikumas paigas, kus ta näitas üles Eestile omast vaprust ja kohusetunnet,» kirjutas Polt. «Seersant Sikka suri, et teised saaksid elada rahus – ideaal, mille saavutamiseks on ameeriklased ja eestlased läbi ajaloo elusid ohverdanud.»

«Jumal õnnistagu seersant Sikkat ja samuti langenud tema ameeriklastest kaaslasi,» lõpetas Polt kirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles