Raidma: 20-aastasest saab sõjalise õppe järel täiskasvanu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Raidma.
Mati Raidma. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Võib tunduda veider, et need, keda vanuse tõttu veel kasiinosse ei lubata, võivad samas minna kodust tuhandete kilomeetrite kaugusele sõtta, kuid Mati Raidma leiab, et selles vanuses sõjalise väljaõppe saanud noort ei saa enam alaealiseks pidada.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Raidma on veendunud, et 20-aastane noormees, kes on läbinud ajateenistuse ja professionaalse kaitseväelase ettevalmistuse, on täismees ja professionaal, vahendas ERR Uudised ERRi venekeelset uudisteportaali.

«Loomulikult konkreetset debatti vanusepiiri osas veel ei ole olnud, aga kui nüüd riigikogus sügisel tulevad arutelu alla välismissioonide mandaadiküsimused ja kaitseväeteenistuse seadus, mis on ka uut kuju võtmas, siis loomulikult riigikaitsekomisjonis võib neid küsimusi lauale tuua ja vaagida,» märkis Raidma.

Eesti seaduste järgi võib Afganistani missioonil osaleda kuni 170 sõdurit. Praeguse NATO missiooniga Afganistanis viibivate Eesti sõjaväelaste keskmine vanus on 27 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles