Hukkunud kaevurite lähedasi ootab hüvitis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa-alune kaevandus.
Maa-alune kaevandus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Möödunud nädalal Eesti Energia kaevanduses tööõnnetuses hukkunud kahe kaevuri lähedasi ootab hüvitis, kui peaks selguma, et nad ise õnnetuses süüdi polnud.

«Eesti Energia Kaevanduste töötajatega sõlmitud kollektiivlepingu järgi on kaevuri tööõnnetuses hukkumise korral ette nähtud hüvitise maksmine tema lähedastele,» ütles BNSile kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu juht Vladislav Ponjatovski.

Tema sõnul jääb hüvitis üldjuhul 15 000-16 000 euro piiresse.

Ponjatovski rõhutas, et kahjutasu makstakse, kui leiab kinnitust, et töötaja hukkus töökohal ettevõtte süül. «Kui töötaja hukkus oma süül, näiteks rikkudes ohutustehnika nõudeid, siis ei ole kompensatsioon ette nähtud,» selgitas ta.

Mis nimelt oli eelmisel nädalal kogenud läbindajate Igori (37) ja Nikolai (38) huku põhjuseks, selle jättis Ponjatovski esialgu ütlemata, viidates uurimise ja ekspertiiside jätkumisele. «Uurimise tulemused avaldatakse eeldatavalt juba sel nädalal ning siis saame me ka omapoolseid kommentaare anda,» ütles Ponjatovski, lisades, et tema isiklikult paneb Eesti Energia Kaevandustes turvalisuse tagamise tasemele hindeks «tugeva nelja» viiepalliskaalal.

Eesti Energia kaevanduses Ida-Virumaal hukkus 29. jaanuaril kaks töötajat. Õnnetuse asjus käivitus kriminaaluurimine.

Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Apo Oja sõnul plaanib inspektsioon Eesti Energia töökeskkondi ja tööohutust kontrollima hakata, kuna viimase aja tööõnnetuste statistikat vaadates on põhjust muret tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles