Uuring: Eestis on usaldus ELi suhtes liikmesmaade suurim

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Euroopa Liidu lipp.
Eesti ja Euroopa Liidu lipp. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eurobaromeeter avalikustas värske uuringu avaliku arvamuse kohta, mille kohaselt usaldab Eestis Euroopa Liitu 68 protsenti elanikkonnast, mis on liikmesmaade kõrgeim tulemus.

Eestile järgnevad Slovakkia, kus ELi usaldab 65 protsenti elanikkonnast ning Bulgaaria ja Taani, kus vastavaks näitajaks on 61 protsenti.

Uuringu põhjal on euroliidus kaheksa liikmesriiki, kus suurem osa elanikkonnast riikide ühendust ei usalda. Nendeks on Suurbritannia (ELi ei usalda 68 protsenti elanikest), Kreeka (56 protsenti), Saksamaa (54 protsenti), Austria (52 protsenti), Prantsusmaa (51 protsenti), Läti (51 protsenti), Küpros (50 protsenti) ja Rootsi (49 protsenti).

Eesti paistab uuringus silma ka sellega, et 53 protsenti elanikest usaldab valitsust, mis on samuti üks ELi riikide kõrgemaid näitajaid. Veel kõrgem usalduse tase valitseb uuringu põhjal vaid Luxemburgis (66 protsenti elanikest), Austrias (54 protsenti) ja Rootsis (57 protsenti)

Riigikogu usaldab 39 protsenti Eesti elanikest. Lõunanaabrite lätlaste ja leedukate juures on vastavad näitajad vaid kuus ja seitse protsenti, mis on ühtlasi ELi madalaimad tulemused. Enim usaldavad oma parlamenti taanlased (72 protsenti), rootslased (66 protsenti) ja soomlased (55 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles