Välismaalastest saab kõrgeima teenetemärgi arvutiteadlane Berners-Lee

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamaa Rist
Maarjamaa Rist Foto: Peeter Langovits / Postimees

President Toomas Hendrik Ilveselt saab sel aastal Maarjamaa Risti I klassi teenetemärgi üleilmselt tuntud arvutiteadlane Timothy Berners-Lee, kes leiutas interneti aluspanevad tehnoloogiad nagu võrguprotokolli http ja esimese veebisirvija WorldWideWeb.

Maarjamaa Risti II klassi teenetemärgi annab president endisele Euroopa Komisjoni asepresidendile, Euroopa ühtse digitaalturu edendajale Neelie Kroesile.

Maarjamaa Risti III klassi teenetemärgi saavad Swedbank AB juhatuse liige ja finantsdirektor Nils Göran Bronner, kes panustas viimase üleilmse finantskriisi ajal oluliselt ja vahetult Eesti ja teiste Balti riikide rahandussektori konkurentsivõime tagamisse, Eesti-Läti julgeolekukoostöö edendaja ja Läti Konstitutsioonikaitse Büroo endine direktor Janis Kažocinš, Eesti sõjapõgenike abistaja Kanadas Elmer MacKay, Ameerika Ühendriikide kaitseministeeriumi NATO- ja Euroopa-poliitika peadirektor Christopher P. Skaluba ning Kesk- ja Ida-Euroopa ajaloole keskendunud Yale Ülikooli ajalooprofessor Timothy Snyder.

Maarjamaa Risti IV klassi teenetemärgi annetab Ilves ajalehe Helsingin Sanomat pikaaegsele kultuuri- ja poliitikaajakirjanikule Saska Saarikoskile ja V klassi teenetemärgi vepslaste kultuuriühingu asutajale ja vedajale Karjalas Zinaida Strogalštšikovale.

Maarjamaa Risti teenetemärk antakse välismaalastele kõrgeima teenetemärgina Eesti riigile osutatud teenete tunnustamiseks.

Tänavuse iseseisvuspäeva eel saab presidendilt teenetemärgi kokku 99 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles