Instituut puhub kunagistelt imemasinatelt ajalootolmu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna Tehnikaülikooli Küberneetikainstituudi fuajeesse on instituudi juubeli puhul välja pandud teaduslik vanaraud, näiteks saab seal näha Eesti esimest kooliarvutit.

Kui praegu tundub kooliarvuti «Juku» päris koomiline vaadata, siis umbes 25 aastat tagasi oli see Eestis tõeline imemasin, mille üle täna 50-aastaseks saav Küberneetika Instituut siiani uhkust tunneb, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Juhtus nii, et tegelikult kuulutati sel ajal välja riiklik programm Eestis kooliarvuti väljatöötamiseks ja Küberneetika Instituut võttis osa ja võitis selle,» ütles Cybernetica ASi juhatuse esimees Ülo Jaaksoo.

Nüüdseks tegeletakse tehnika vallas olemasoleva täiendamisega ning Jaaksoo loodab, et viimase 100 aasta jooksul leiutatud asjad pannakse nüüd paremini tööle.

Küberneetika instituudi viimaste aastate saavutustele saavad lähiajal tänulikud olla ka näiteks need inimesed, kes Riigikogu valimistel oma hääle interneti teel annavad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles