Saaremets: keskmine Eesti mees on mühakas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe Kultuurivedur 2014 on Raul Saaremets
Postimehe Kultuurivedur 2014 on Raul Saaremets Foto: Liis Treimann

Keskmine Eesti mees on pigem ebaviisakas, ebatervislik ning homofoob ja rassist, leiab muusik ja diskor Raul Saaremets.

«Selles uuringus pole vist välja toodud seda, mida ma alati tõden, kui välismaal käin: Eesti mehed on a priori ebaviisakad. See on justkui norm. Viisakus kui niisugune on pigem nõrkuse või naisterahvastega seotud nähtus,» märkis Postimehe kultuuriveduriks tunnistatud muusik, DJ ja Raadio 2 saatejuht Raul Saaremets.

«Minu jaoks mehed ja naised on üks ja sama, ma ei tee neil vahet. Kui öeldakse, et füüsiliselt naised on nõrgem pool, siis mina kardan mõnda naist kindlasti rohkem kui mõnda meest, kui ta tahab mulle peksa anda, saab ta kindlasti sellega hakkama. See on lapsest saadik nii olnud, et üks hirmsamaid asju, mida öelda, on «Oled mees või ei ole?». Samuti on eelarvamustega naistele ette nähtud, mida nad tohivad teha ja mida mitte.» Saaremets lisas, et näeb ööklubis töötades seda, et viimasel ajal on ka naised hakanud käituma juba nagu mehed, olles samuti ebaviisakad.

«Mul on tunne, et keskmine Eesti mees on ka homofoob, ma pakun, et ka rassistide protsent ei ole väike. Ja seda ma ei otsusta vaid kommentaariume lugedes,» rääkis ta.

Pealegi käib keskmine Eesti mees veel koledasti riides ka. «Oma välimusele tähelepanu pööramise kohta öeldakse: ära ole pede. Konservatiivsus on samuti suhteliselt keskmine nimi keskmisele Eesti mehele,» jätkas Saaremets.

«Minu jaoks on Eesti mees mühakas, mats, kindlasti ei hoolitse ta oma tervise eest,» oli  ta pessimistlik.

Saaremets polnud päriselt nõus ka uuringus välja tulnud meeste väärtushinnangutega. «Kardan, et paljuski on selles vastatud nii, mida mees sooviks. Aga ma arvan üpris halvasti Eesti mehest, ei ole see pere talle nii tähtis. Ikka raha peab õigel mehel olema palju, rohkem kui lapsi. Suur auto ja palju armukesi. Pigem on nii vastatud ühiskonna survel, ümberringi vaadates küll pilt selline välja ei paista,» ütles Saaremets ja lisas seepeale, et on täna vist lihtsalt keskmise Eesti mehe peale vihane, sest koges Inglismaalt saabudes kohe lennujaamas ääretut mühaklikkust ja enda maailma nabaks pidamist.

«Pühapäevapsühholoogia ütleb, et kui teist kritiseeritakse, siis just seda, mis häirib sind enda puhul. Ma kardan, et ma olen ise ka selline keskmine Eesti mees, kes ei käi tervisejooksu tegemas... Ei, ma ikka toitun tervislikult. Ma olen ikka parem,» naeris ta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles