Eesti konsul kohtus Eston Kohveriga kolmapäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: Internet

Eesti konsul kohtus mullu septembris röövitud  kaitsepolitsei ametniku Eston Kohveriga viimati 11. veebruaril, teatas Eesti välisministeeriumi pressiosakond reedel.

Kohtumine kestis tund aega ning selle käigus sai konsul edastada sõnumid lähedastelt ning uudiseid Eestist.

Eston Kohver hindab väga toetust nii kodumaalt kui ka rahvusvahelisel tasandil. Oma tervislikku seisundit peab ta rahuldavaks.

Konsuliga kohtumised on vajalikud, et murda isolatsioon, milles Eston Kohver igapäevaselt viibib ning pakkuda talle igakülgset tuge.

10. veebruaril sai Eston Kohver rääkida üle pika aja taas oma abikaasaga.

Järgmine kohtumine konsuliga on planeeritud järgmiseks nädalaks, et võimaldada Eston Kohveril hääletada riigikogu valimistel.

Eesti välisministeerium jätkab jõupingutusi ja aktiivset tegevust ebaseaduslikult kinni peetud ning röövitud Eston Kohveri vabastamiseks ja naasmiseks kodumaale.

Kohveri kaitsja, advokaat Jevgeni Aksjonov ütles reedel BNSile, et sel aastal ei ole mingeid olulisi arenguid toimunud ja uurija ei ole teda kordagi välja kutsunud.

Aksjonov ei soovinud edasiste arengute üle spekuleerida.

Eesti kaitsepolitsei teatas 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum toimus Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Hiljem on Kohverit hoitud Moskva Lefortovo vanglas. Lefortovo rajooni kohus on pikendanud Kohveri vahi all hoidmise tähtaega 5. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles