Viljandi koolitulistamine lisas veebikonstaablitele ajutiselt tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Viljandi Paalalinna kooli ees.
Politseinikud Viljandi Paalalinna kooli ees. Foto: Margus Ansu/PM

Viljandis Paalalinna koolis sügisel toimunud tulistamine tõi politsei veebikonstaablitele ajutiselt tööd juurde.

«Ohumärkidest on veebikonstaablitele antud teada pidevalt. Pärast Viljandis toimunut kasvas mõnevõrra veebikonstaablitele saadetud teadete arv – neid saabus vähemalt paar tükki päevas,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Uku Tampere BNS-ile.

«Kasvanud teadete arv on igati mõistetav, sest koolis toimunud tapmine on traagiline ja kurb sündmus, mis muutis inimesed tundlikumaks erinevate ohtude suhtes. Paari nädala jooksul see laine möödus ning taastus tavaline teadete hulk,» lisas ta.

«Veebikonstaablitele saadetud teadetest ei ole konkreetseid ohtusid samalaadse sündmuse kordumiseks veel välja tulnud, kuid sellegipoolest kutsume endiselt kõiki üles oma muredest, probleemidest ja hirmudest meile kirjutama,» ütles Tampere.

«Ka esmapilgul üsna tähtsusetu info võib tegelikult olla võtmetähtsusega ennetustöös või aidata kaasa mõne traagilise sündmuse ära hoidmisele. Kui me suudame seeläbi kasvõi ühe noore õigele teele juhatada, on teavitamine igati oma eesmärki täitnud,» sõnas ta.

«Politseinikud on saabunud informatsiooni pinnalt võtnud ühendust ja vestelnud nii mõnegi noorega,» rääkis Tampere. «Nendele noortele on selgitatud seda, mis nende käitumises valesti oli ja miks nii käituma ei peaks. Seni on noored oma käitumise sobimatusest aru saanud,» selgitas ta.

Mullu 27. oktoobril tulistas Viljandi Paalalinna koolis õpilane 15-aastane Vahur saksa keele tunni ajal õpetaja Ene Sarapit, kes tulistamise tagajärjel hukkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles