Wiesenthali keskus taunib EKRE noorteühenduse tõrvikurongkäiku

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE tõrvikurongkäik.
EKRE tõrvikurongkäik. Foto: EKRE / Facebook

Simon Wiesenthali Keskus eeotsas Efraim Zurofiga kritiseerib Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna noorteorganisatsiooni Sinine Äratus eilset tõrvikurongkäiku. Ürituse korraldajad peavad keskuse süüdistusi naeruväärseks.

Sinine Äratus korraldas eile õhtul Tallinnas tõrvikurongkäigu, mille eesmärk oli üheskoos patriootidega väljendada austust Eestile.

Wiesenthali keskuse juht natsikütt ja holokausti-ajaloolane Efraim Zuroff, kes ise ka eilset rongkäiku jälgis, saatis täna teate, milles leiab, et ürituse loosung «Eesti eest!» jätab kõrvale vähemused, kellest mõned on siin juba aastakümneid elanud.

«Eilne rongkäik on järjekordne näide Baltikumis kasvavatest rassistlikest, tõrjuvatest sõnumitest,» märkis Zuroff, kelle arvates annavad taolised rongkäigud tõsise põhjuse muretsemiseks.

Sinise Äratuse esimees Jaak Madison nende süüdistustega ei nõustu. «Meie silmis siiski peavad Eesti eest seisma kõik eesti elanikud, olenemata nende päritolust, emakeelest, soost või vanusest. Ja kui mingid indiviidid arvavad, et see on liiga äärmuslik või provokatiivne, siis see on kindlasti nende inimeste endi vaimne probleem,» ütles ta Postimehele.

«Paraku tänapäevases ultraliberaalses ühiskonnas ongi muutunud juba see äärmuseks, kui sa tahad, et säiliks rahvusriigid, kindel riigikeel ja kindel rahvus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles