Postimees teeb ülekande Mudel-Euroopa Parlamendist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on riigikogu saal Toompeal.
Pildil on riigikogu saal Toompeal. Foto: Raigo Pajula

Postimees teeb esmaspäeval ülekande riigikogus toimuvalt kümnendalt Eesti Mudel-Euroopa Parlamendi sessioonilt, millele seekord on varju heitnud Venemaa opositsiooniliidri Boriss Nemtsovi tapmine.

Üle Eesti kogunenud rohkem kui sada keskkoolinoort arutlevad MEPi täiskogul Ukraina ja Euroopa Liidu suhtete teemal. Aruteludes ei pääsenud mööda ka Venemaast ning tema käitumisest rahvusvahelisel areenil, aga ka olukorrast Venemaa sees.

Sessioonile on kaheksa komisjoni valmistanud ette resolutsiooni, mis lähevad täiskogu ees kaitsmisele ja seejärel hääletusele.  120 noort  9. - 11. klassidest arutasid 27. veebruarist alates neil teemadel Tallinna reaalkoolis ning esmaspäeval kaitsevad oma resolutsioone riigikogu istungite saalis. 

Näiteks on väliskomisjon esitanud hääletamiseks resolutsiooni, milles toetatakse relvaabi andmist Ukrainale ning Venemaa-vastaste sanktsioonide tugevdamist.

Sisekomisjon on arutanud teemal, kuidas saaks Euroopa Liidu riikides tõsta Pariisi rünnakute järel kõikuma löödud turvatunnet? Kuidas ennetada sarnaseid rünnakuid?

Keskkonnakomisjon seevastu otsis vastuseid küsimusele, kuidas viia ellu 2020. aastaks püstitatud energiaeesmärkide paketti.

Programmi Erasmus+ rahastatud üritusel arutatakse ka Pariisi rünnakute järelkajasid, Euroopa Liidu põgenikepoliitikat, alkoholist põhjustatud tervisekahjude ärahoidmist ning palju muid teemasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles