Lepasalu sõlmis profilepingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Lepasalu
Laura Lepasalu Foto: Margus Ansu

Eesti naisrattur Laura Lepa­salu sõlmis kolmapäeva õhtul profilepingu Prantsusmaa klubiga Team PRO Feminin Les Carroz, mis tundis huvi eestlanna vastu juba kevadel. «Kevadel Prantsusmaal tehtud võidusõidud läksid mul küllaltki hästi, siis jäin neile silma,» tunnistas Lepasalu õnnelikult.


22-aastane rattur ei saanud pärast esimese profilepingu sõlmimist õieti magadagi ning selgitas, et ees seisab raske töö. «Ootan edasiminekut. See leping tähendab järgmisel aastal palju arenemist ja palju võistlusi. Saan ennast proovile panna,» arutles neiu.


Rikkaks ei saa


Prantsusmaa klubiga sõlmitud lepingust Lepasalu majanduslikku kasu ei lõika, kuid sissetulekutest palju olulisemaks peab ta head võistluskalendrit. Tingimustega jäi värske profisportlane rahule ning lisaks võistlussõitudele võimaldatakse talle Prantsusmaal tasuta elamine ning spordivarustus. «Majanduslikult ei tasu praegu veel midagi ära. Pigem on olulised võistlused,» selgitas ta.


Praegu paikneb Lepasalu uus tiim Rahvusvahelise Jalgrattaliidu reitingutabelis
21. kohal. «See pole just väga kõrge koht, aga paistab, et finantsilised võimalused ja kalender on neil suhteliselt head. Laurale pakuti näiteks kõikide MK-etappide osavõtte,» arutles ratturi treener Jüri Kalmus ning lisas hoolealusega sarnaselt, et juba rohkete võistluskogemuste pärast on tehing kasulik.


Tihedast võistluskalendrist hoolimata ei oodata eestlannalt imesid. «Arvestati, et olen noor ja midagi suurt minult ei taheta,» sõnas ta ja täiendas, et kui ta väiksematel võistlustel head minekut näitab, siis toetab tiim teda igal juhul.


Juba järgmisel nädalal stardib Lepasalu Les Carrozi särgis raskel mägituuril, et testida vormi septembri lõpus toimuvaks MMiks.


Mandri pikendas lepingut


Prantsusmaa profiklubi Ag2r – La Mondiali pikendas möödunud aastal parimaks Eesti jalgratturiks valitud Rene Mandriga lepingut kuni 2010. aastani. Mandri sai mais toimunud Itaalia velotuuril rängalt vigastada ning jäi profispordist mitmeks kuuks kõrvale, kuid nüüd suudab mees taas võistelda.


Järgmise aasta eesmärkidest rääkides Mandri ühtegi konkreetset võistlust välja ei toonud, öeldes, et tulemas on 90 starti. Mandril on tippmeeskonna Ag2r-iga leping 2006. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles