Vene poole tõttu pikenevad taas piirijärjekorrad

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil järjekord Võrumaal Luhamaa piiripunktis.
Pildil järjekord Võrumaal Luhamaa piiripunktis. Foto: Silje Annuk.

Vene tollilt saadud mitteametliku info kohaselt algasid 1. septembril Vene tollipunktides ümberkorraldused, mis võivad esialgu aeglustada piiriületust, teatas maksu- ja tolliamet (MTA).


Alates 1. septembrist on keelatud vene piiripunktide tollikontrollitsoonis teatud kommertsettevõtete tegevus, see tähendab, et kommertsfirmad ei sisesta enam vene tollipunktides deklaratsioone.

Sisestada võivad vaid tolliametnikud.

Eraettevõtete töötajad jätkavad deklaratsiooni sisestamise teenuse pakkumist vaid nendele kaupadele, kus impordimaksud ületavad TIR veo korral IRU tagatist.

Seoses sellega on Narva-Ivangorodi suunal oluliselt langenud veoautode piiriületuse tempo (ööpäevas 80, endise 120 asemel).

Samuti andis Venemaa toll teada, et alates 1. oktoobrist lõpetavad klientide teenindamise vene tollipunktidest transpordiinspektsioon, veterinaar ja fütosanitaarteenistused.

Ka need kohustused pannakse tolli peale, mis võib maksu- ja tolliameti hinnangul veelgi aeglustada piiriületuse tempot.

Elektroonselt saab esitada Vene Föderatsiooni tollile deklaratsioone ka Eesti territooriumil, kaupade eeldeklareerimine Eestis võib MTA teatel tänases olukorras veokite piiriületuse kiirust tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles