USA meedias vohab Estonia-hullus

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Laul on maailmas teadaolevalt ainus klaverivabriku omanik, kes ka ise kontserte annab. Enamasti ja kui vähegi võimalik teeb ta seda oma vabrikus valmistatud Estonial.
Indrek Laul on maailmas teadaolevalt ainus klaverivabriku omanik, kes ka ise kontserte annab. Enamasti ja kui vähegi võimalik teeb ta seda oma vabrikus valmistatud Estonial. Foto: Toomas Huik

«Mõte osta kontsertklaver Eestist võib tunduda sama absurdne, nagu küsida šampanjat McDonald’sist,» algab üks viimase aja pikemaid lugusid Estonia tiibklaverist Ameerika ajakirjanduses.


Ei lähe mööda kuudki, kui mõni suur USA päevaleht ei pühendaks oma hinnalist pinda Estonia tutvustamisele. Olgu kinnituseks faktid: viimati on seda teinud Ohio, Georgia ja Texase juhtivad lehed The Columbus Dispatch, Atlanta Journal-Constitution ja Fort Worth Star-Telegram.


Juba neli aastat tagasi kirjutas Estoniast ühtekokku tervelt 240 USA ajalehte.
Kiidusõnade ja ülivõrretega Ameerika meedia ei koonerda. Ookeanitagused ajakirjanikud on leidnud allikaid, kes on võrrelnud Estoniat legendaarse Steinwayga, ning väitnud, et tänu käsitööle on Estonia kõrvutatav Stradivari viiuliga.


Ühe Estoniaid müüva kaupluse omanik on öelnud, et pilli kõla jätab samasuguse mulje nagu Frank Sinatra laul – see on niisugune, mida naljalt ei unusta.


Briti helilooja Andy Quin, kes on kirjutanud ja salvestanud TV-, filmi- ja reklaamimuusikat üle kahe kümnendi, teatas tänavu suvel koduleheküljel, et on just esitanud tellimuse Estonia klaveri soetamiseks oma helistuudiosse. Ta hindab seda, et Estonia valmib jätkuvalt käsitööna, ning peab seda maailma paremate hulka kuuluvaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles