Õiguskantsler menetleb liikluskindlustuse makseteatiste kohalejõudmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskindlustus on õnnetuse korral abiks.
Liikluskindlustus on õnnetuse korral abiks. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Õiguskantsler alustas menetlust liikluskindlustuse makseteatiste kättetoimetamise seaduspärasuse üle, uurimaks, kas ainult elektrooniliselt saadetud teatisi saab lugeda kättetoimetatuks.

Õiguskantsleri poole pöördus ettevõtja, kes polnud rahul sellega, et liikluskindlustuse fond (LKF) on automaatselt kindlustanud tema äriühingu sõidukeid ja saatnud seejuures liikluskindlustuse makseteatiseid ja nende meeldetuletusi elektronpostiga, mida ta ei ole õigeaegselt kätte saanud. Tasumiskohustusest sai ta teada tagantjärele alles kohtutäituri kaudu.

Ettevõtja avaldab kahtlust, kas automaatse liikluskindlustuse makseteatiste kättetoimetamine vaid elektrooniliselt on seaduspärane ning kahtleb, kas LKF-i õigus anda makseteatiseid kui haldusakte on kooskõlas põhiseadusega, kuna LKF on liikluskindlustuse maksetest otsene kasusaaja ja huvitatud võimalikult suurest tulust.

Õiguskantsleri ülesandeid täitnud Nele Parresti menetlusteate kohaselt on ta lõpliku seisukoha kujundamiseks makseteatiste kättetoimetamise praktika  kohta  pöördunud teabe nõudmisega LKF-i poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles