Maavanem ei näe Kõpu vallavalitsuse töökatkestuses probleemi

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich Palm.
Erich Palm. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi maavanema Erich Palmi hinnangul ei kujuta Kõpu vallavalitsuse kümneks päevaks sulgemine endast suurt probleemi, kuna enamik kohalikke teenuseid toimib sel ajal edasi.

«Koolid, lasteaiad ja raamatukogud tegutsevad edasi, samuti on jätkuvalt kättesaadavad sotsiaaltöötaja teenused sõltumata sellest, et vallamaja uksed on paar päeva suletud,» ütles Palm Postimehele.

Ta märkis, et Kõpu vallavalitsuse Itaalia reisi ja selleks ajaks vallavalitsuse sulgemise otsustas kohalik kogukond ja neil on õigus nii otsustada.

Vallavalitsuse sulgemise ajal saab rahvastikutoiminguid, näiteks sünde ja surmasid registreerida Viljandi maavalitsuses. Palm märkis, et vajadusel saaks rahvastikutoiminguid teha ka teistes omavalitsustes, kuna registripidajal on õigus teha toiminguid kõigi Eesti Vabariigi kodanikega sõltumata sellest, milline inimese koduvald on.

Täies koosseisus Itaaliasse sõitmisele ja selleks ajaks vallavalitsuse sulgemisele jättis maavanem eetilise hinnangu andmata.

«Ma ei annaks hea meelega hinnangut sellisele asjale. Ma hoiduks hinnangutest, kas vallamaja uste ajutine sulgemine võiks toimuda vastu kevadet, vastu talve või vastu suve. See oleks emotsionaalne hinnang ja poleks korrektne,» lausus maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles